PS5 ve PS4 Oyunları PC Platformuna Geliyor

 PS5 ve PS4 oyunları PC platformlarına gelerek büyük oranda bazı şeyleri değiştirecek. Oyun çıkışları eskiden ileriye doğru gelmesiyle birlikte Sony yeni bir gelir kapısı açmayı hedefliyor. Kullanıcılar da PC çıkmasıyla birlikte PS almaya gerek kalacak mı sorusu da oluşmaya başladı. Bu durumu konumuzda inceleme altına karar verdim.

PS5 PS4 Oyunu Bilgisayara Çıkışı

İlk olarak PS4 oyunları olarak başlayacak serüvende en yeni oyunlar çıkışı biraz daha gecikecektir. Days Gone gibi oyunun PC Platformuna gelmesi de firmanın değerini büyük ölçüde artırdı. Aslında sadece Playstation oyunları PC çıkması olumsuz gözükse de daha olumlu olaylar meydana gelebilir. 
God Of War Kratos




Bilgisayar oyuncuları Playstation yönelebilme ihtimali bulunuyor. Örnek olarak verilmesi gerekirse Days  Gone PC platformuna çıkmasıyla birlikte oyunu seven bilgisayar oyuncusu kitlesi bulunacak. İkinci oyunu çıktığında sadece ilk olarak konsol da çıkacağını belirtmesiyle konsol almasına sebep olabilir. Bu bir istisna ülkemiz şartları gereği de Playstation 5 almak zor olduğu için ve oyunları, ekipmanları pahalı olduğu için bilgisayar toplamak mantıklı gelebilir. 

Yurtdışında uygun fiyatlar ve alım gücünün olması olumsuz yönde bir etkileme sağlamayacaktır. Aksine daha da ilerleme sağlayabilir. Oyun kalitesi ve farklılıklar SONY daha fazla girişim sağlayarak yeni nesil oyuncuları yakalamaya çalışıyor. Bu konuda oldukça rakibi olan XBOX geçecek hamleler sağlıyor. Daha fazla haber için oyun kategorisine bakabilirsiniz.

Yorumlar