Playstation 1 Kaç Yılında Çıktı ve En Çok Oynanan Oyunları Nelerdi?

Playstation 1, Sony Computer Entertainment tarafından geliştirilen ve pazarlanan bir ev oyun konsoludur. Konsol, Japonya'da 3 Aralık 1994 yılında piyasaya sürüldü ve Kuzey Amerika ile Avrupa'da 1995 yılının Eylül ayında satışa sunuldu . Playstation 1, 2006 yılında çıkan en son oyunla birlikte toplam 7.918 adet oyun barındıran bir oyun kütüphanesine sahipti. Oyun kütüphanesinin fazlasıyla geniş olmasının yanı sıra Playstation 1 oldukça iyi oyunlara sahipti. İşte Playstation 1'in en çok oynanan oyunlarından bazıları:

## Gran Turismo

Gran Turismo, Playstation 1'in en çok satan oyunu oldu. 10.85 milyon adet satarak rekor kırdı. Gran Turismo, gerçekçi grafikleri, fizik motoru ve lisanslı araçlarıyla dikkat çeken bir yarış simülasyonu oyunuydu. Oyunda 140'dan fazla araç seçebiliyor ve farklı pistlerde yarışabiliyordunuz.



## Final Fantasy VII

Final Fantasy VII, rol yapma oyunu (RPG) türünün en önemli temsilcilerinden biriydi. Oyun, üç boyutlu grafikleri, sinematik sahneleri ve derin hikayesiyle oyuncuları büyüledi. Oyunda Cloud Strife adlı bir paralı askerin Shinra adlı kötü bir şirkete karşı verdiği mücadeleyi konu alıyordu. Oyun, 9.8 milyon adet satarak Playstation 1'in en çok satan ikinci oyunu oldu.

## Metal Gear Solid

Metal Gear Solid, gizlilik ve aksiyon öğelerini harmanlayan bir oyun olarak karşımıza çıktı. Oyunda Solid Snake adlı bir ajanın Shadow Moses adasında teröristlerle savaştığı bir macerayı yaşayabiliyorduk. Oyun, seslendirme, müzik, hikaye ve oynanış açısından yüksek puanlar aldı. Oyun, 6 milyon adet satarak Playstation 1'in en çok satan üçüncü oyunu oldu.

Yorumlar